Aktuális

Szerző: | aug 25, 2019

Az Aktuális oldalon a közösségünket érintő legfontosabb hírekről, változásokról, és eseményekről olvashatsz.

Az oldal tartalma folyamatosan frissül lehetőségeinkhez mérten, ezért érdemes rendszeresen visszanézned ide is, hogy ne maradj le semmiről, ami érdekelhet. wink

Zsaruellátó

ZSARUELLÁTÓ 3. KARÁCSONYI AJÁNDÉKESŐ‼️

Egyesületünk az idei évben is szeretné megajándékozni a HIVATÁSOS és RIASZ állomány tagjait, ezért megtartjuk a 3. Karácsonyi Ajándékesőt!

 

A részletes pályázati feltételekért, illetve a pályázható ajándékok elérhetősége végett kérjük látogass el

Facebook – oldalunkra!

… és
érkeznek
a mellények! cool

Egyesületünk jogosult a

Személyi jövedelemadó

bevallás során felajánlható 1 % – ra.

 

Adószámunk: 18940042-1-09

Közösségi- és jótékonysági céljaink megvalósításának folyamatos fenntartása, és színvonalának magasabbra emelése érdekében támogathatod Egyesületünket akár már egy kávé árával is.

Előre is köszönjük mindenkinek!

Közlemény!

Tudtuk, hogy eddig sem szerettek bennünket sokan a vezetőség részéről. Miért is? Talán szálljanak magukban az érdekeltek, és gondolkodjanak el rajta, hiszen valahol ők is rendőrök… parancsszóra nem szeretni. Ügyes…

Egyesületünk birtokába jutott információk alapján több helyen is elhangzott, hogy az adóbevallás során felajánlható 1 % – nak nem kellene a Zsaruellátóhoz kerülni, főleg a rendőröktől nem. Tényleg így gondoljátok Ti is?

Akkor tegyünk már valamit tisztába. Az adó 1 % – ról az adózó SZABADON rendelkezik, nem pedig parancsszóra. Arra ajánlja fel, ahova akarja. Az adó 1 % -ra jogosult szervezetek szigorú törvényi előírások mellett, és törvényességi felügyelet alatt végzik a munkájukat. Az egyesületünk eddig a kevéske befolyt támogatásokból, és az önkénteseink szabadidejéből, felajánlásaiból tartotta fenn magát, és így igyekezett segíteni. Az idei évtől az adó 1 % felajánlásával bárki támogathatja munkánkat, aki úgy érzi, hogy az méltó a folytatásra, és eredményeket tudunk elérni. Ez a támogatás nem kerül semmibe, csak egy „x” ránk. Ez az 1 % egy lehetőség, hogy az Egyesület által nyújtott támogatási lehetőségeket kibővítsük, és erősítsük!

A bevallásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti el minden arra jogosult számára, és arról értesítést küldenek mindenkinek, mint magánszemély. Nem a munkáltató készíti el, nem rajtuk keresztül értesítenek senkit. Az értesítést követően megtekinthető a bevallás tervezete, és amennyiben az abban foglaltak megfelelnek a valóságnak, akkor azt jóvá kell hagyni, és ezt követően van lehetőség nyilatkozni az 1 %-ról, anélkül, hogy ezt bárki tudomására kellene hozni. Nem kell közölni egyetlen parancsoki beosztásban lévővel sem, ha nem akarod. Erre nem is kötelezhet senki, és bizony nincs is köze hozzá . . . erősen nincs!!! S ha ezt feszegeti esetleg valaki, hogy ugyan ki ajánlotta fel részünkre az adója 1 % -át, akkor javasoljuk, hogy előtte „lapozgassa” kicsit a jogtárat, de segítünk azért kicsit, ha esetleg nem menne:

Az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény (a továbbiakban: Air.) és az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) jogszabályok fogalmazzák meg az adótitok fogalmát.

Az Art. 127. §-a határozza meg az adótitok definícióját, mely szerint az adótitok az adózást érintő tény, adat, körülmény, határozat, végzés, igazolás vagy más irat. Tehát az adó 1 % felajánlás ténye, a felajánló személye adótitoknak minősül.

Hatályos jogunkban az adótitok védelme az Alaptörvény VI. cikke (3) bekezdéséből eredeztethető, amely kimondja, hogy „Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez.”

Mivel az adótitok személyes adatnak minősül, az Alaptörvény védelme érvényesül az adótitok vonatkozásában is. Így az adótitokhoz való jog olyan személyiségi jog, amelyet mindenki köteles tiszteletben tartani, és a személyiségi jog megsértését jelenti, ha valakinek az adótitkát illetéktelen személy megismeri vagy illetéktelen személy számára hozzáférhetővé válik.

Gyakorlati szinten a felajánlói nyilatkozatok kezelése a bevallástól külön történik, az abban foglaltakat csak az arra feljogosított személyek ismerhetik meg.

A MUNKÁLTATÓ EZEN ADATOK MEGISMERÉSRE NEM JOGOSULT!

 

Budapest, 2020. 02. 06.

 

Zsaruellátó – A Mindennapi Hősökért Egyesület

Szolgálati panasz oltás elrendelése miatt! (minta)

A mintában több variáció van az esetleges jogszabálysértések tekintetében, ezek tartalmát egyénileg formázni kell!

Az Alkotmányos indokok mindenkinél maradhatnak!

Letölthető:  IDE kattintva

Alkotmánybíróság részére benyújtható panaszminták a kötelező COVID-19 oltás elrendelésével kapcsolatban
Közreműködőink segítségének köszönhetően elérhetővé tesszük a hivatásosos állományúak, és az állami alkalmazottak által benyújtható alkotmányjogi panaszhoz készült mintákat a kötelezően elrendelt, és a COVID-19 vírussal kapcsolatos oltás miatt.

A minták letölthetőek: IDE KATTINTVA!

Belügyi rendészeti ismeretek érettségi info 2021

Sziasztok!

Kitettetek egy bejegyzést, amelyben egy személy szerette volna megszerezni a belügy érettségi tételeket. Sokan rám írtak, így gondoltam küldök nektek egy kis segédletet, és tegyétek ki nyugodtan, segítve ezzel rengeteg érettségi előtt állónak és egyenruhásnak.
A belügyi rendészeti ismeretek tantárgy szóbeli érettségi tételsorát itt találjátok: https://docplayer.hu/27542583-Temakorok-a-belugyi-rendeszeti-ismeretek-szobeli-vizsgahoz.html
Ez a tételsor nekem teljesen ki van dolgozva.
A kidolgozott tételsor letölthető IDE KATTINTVA!
Továbbá a közszolgálati ismeretek érettségihez itt találtok rengeteg információt, tananyagok, köztük rendvédelmi ismereteket, katasztrófavédelmi ismereteket, személy- és vagyonvédelmi ismereteket.: http://bmkszf.hu/cikk/392/Tananyagok
Elnézést, hogy ilyen sokat írtam ? Remélem segítek sok embernek! ❤ Kitartást, és jó egészséget mindenkinek!”

A Zsaruellátó Egyesület nyílt levele Lackfi Jánosnak

A Zsaruellátó Egyesület nyílt levele Lackfi Jánosnak

 

Tisztelt Uram!

 

A tegnapi napon nagy vihart kavart „Rendőr leszek” című versére szeretnénk néhány szóban reagálni.

A versében foglaltakkal súlyosan megsértette, egyben meg is alázta a Rendőrség állományát. Nem nagyon gondoljuk, hogy ezt nem direkt tette, ugyanis véletlenül nem szoktak költeményeket sem leírni, sem azt közzé tenni…

Tényleg ilyennek képzeli el a rendőröket? Miért nem áll be közénk, ha ennyire érdekli a téma?

A rendőrök, valamint minden egyes hivatásos állományú dolgozó a nehéz körülmények ellenére is minden nap kitart, és védi a hazát, az emberek, állampolgárok biztonságát, hidegben, hóban, fagyban.

Ezek az emberek nem érdemlik meg sem a megalázást, sem a gúnyolódást. Ők mind igazi hősök.

A Zsaruellátó oldalán is megjelenik jónéhány humoros-ironikus tartalmú poszt, viszont az Ön által írt „remekmű” se nem humoros, sem pedig ironikus, hanem leginkább sértő és gúnyolódó tartalmú. A rendőrök pedig nem legálisan erőszakoskodnak, hanem a legitim erőszak birtokában vannak. Nem mindegy.

Természetesen joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, ahogy nekünk is, így ezúton is szeretnénk közölni Önnel, hogy amennyiben ezt az Ön és a rendőrök között fennálló jó viszony ápolása érdekében írta a verset, ahogy ezt az oldalán kifejtette, akkor az most nem sikerült. Úgy értékelte, hogy a vers elérte a kívánt hatást, mert felkavaró volt. Álláspontunk szerint inkább teljesen indokolatlan és sértő, egyben súlyosan megalázó.

Ajánljuk, hogy olvasgassa a kék kollégák verseit az oldalunkon, hiszen tiszta szívből Önnek írták.

Haladéktalan bocsánatkérését pedig várjuk szeretettel, mivel soraival, nagy nyilvánosság előtt rossz hírét keltette a teljes rendőri állománynak, megsértve őket ezáltal.

További munkásságához sok sikert kívánunk, egyben elhatárolódunk tőle.

 

Zsaruellátó Egyesület

2021. január 16.

Köszönjük Tábornok Urak! - kampány 2020. december 28.

Akármennyire is szerettünk volna a végrehajtó állomány minden tagjának ajándékot adni, sajnos nem áll módunkban. Hiába vártuk, hogy megfelelő munkáltatói elismerés legyen az állomány irányába, nem történt meg.

A megyei főkapitányságok különböző apróságokkal – pl. két szem szaloncukor, apró csoki, picike mézeskalács – fejezte ki köszönetét, és üdvözölte a Karácsonyt, és az év végét… 

Úgy hisszük, hogy ezt a gesztust illik viszonozni, és mivel tudjuk, hogy Ti nem tudjátok ezt megtenni a jogszabályi kötöttségek miatt, ezért született meg kicsiny kis levelünk, amelyet elküldtünk 22 helyre (ORFK, KR, 19 megyei főkapitány)…

A levelet mára már kézhez kellett venniük a címzetteknek, és azt most IDE KATTINTVA olvashatod Te is.

2020. december 31.

realmu kupon
Real MU karácsonyi nyereményjáték

A RealMU egy MMORPG játék magyar játékosbázissal. Támogatói felajánlás alapján 10 db. 3000 kredit értékű virtuális kupont sorsolunk ki azon egyenruhásaink között, akik a lenti űrlapot kitöltve jelentkeznek.

Sorsolásra jelentkezés időpontja: 2020.12.24.14:00 óra.

Sorsolás időpontja: 2020. 12.24. 15:00 óra.

   A kupon a realmu.hu oldal szabályai szerint használható fel, az ott írtak szerint. A kupon felhasználásával kapcsolatban egy Egyesület semmilyen felelősséget nem tud vállalni, azzal kapcsolatban technikai- vagy egyéb segítséget nem tud nyújtani.

  Az Adatvédelmi tájékoztatónk jelen sorsolás vonatkozásában az alábbi ponttal egészül ki:

   – A sorsolásra benevezett adatokat az Egyesület kizárólag jelen játék vonatkozásában használja fel, és azokat legkésőbb 2021. január 31-én törli külön értesítés nélkül.

  A hiányosan, és időn túl beküldött űrlapok a sorsoláson nem vesznek részt, azokat külön értesítés nélkül töröljük. A sorsolással kapcsolatban az egyesület minden jogot fenntart, annak eredményével kapcsolatban semmilyen jogvita nem kezdeményezhető. 

  Nyílt- és címzett levél az ORFK vezetőjének

  Számtalan kérdés vár megválaszolásra, amelyek foglalkoztatnak bennetek. Nos, levelünkkel elsődlegesen ezen irányba igyekszünk célt érni .

  A levelet olvashatod IDE kattintva!

  A választ is várjuk, és reméljük hamarosan az is itt lesz…

  A belügyminiszter ..../2020. (........) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes rendvédelmi szerveknél foglalkoztatott hivatásos állomány és rendvédelmi igazgatási alkalmazotti állomány alkalmasság vizsgálatáról

  Megjelent a BM legújabb rendelet tervezete, amit az alábbi linken érhettek el. Nos, a véleményeket várjuk Facebook – oldalunk kapcsolódó posztja alatt…

  A tervezet elérhető ITT!

  Kornélia mosolyáért! Segíts Te is!

  Tisztelt Zsaruellátó!

  Kedves Mindenki!

  Pecsics András rendőr járőr vagyok. Immáron több mint 10 éve szolgálom Hazámat. Négy gyermeket nevelek feleségemmel egy Vas megyei faluban: a 6 éves Barnabást és a 2 éves hármas ikreket, Kornéliát, Gergelyt és Mártont. Sajnos kislányunk súlyos agykárosodást szenvedett, melynek következményei sokrétűek, érintik mozgását, látását, értelmét is. 5 hetes korában azzal bocsátották haza a kórházból, hogy mozdulatlanul fog feküdni a szoba egyik sarkában, semmi akaratlagos tevékenységre nem lesz képes. Hallottuk, amit mondanak, értettük is a szavakat és tudtuk, hogy nagy a baj, hiszen hetekig életveszélyes állapotban volt, de elhinni nem tudtuk és nem is akartuk a jóslatot. Szülőként ennél lesújtóbb hír kevés van. Álltunk karunkban az alig 2 kilós csodánkkal és elhatároztuk, hogy nem lehet így, minden követ megmozgatunk, hogy önálló életet élhessen!

  Első pillanattól rengeteg fejlesztésre hordjuk, eddig sikerült mindent önerőből megoldanunk, rengeteg túlóra és lemondás árán, a család támogatásával. Most viszont már elég nagy ahhoz Kornélia, hogy intenzív rehabilitációs heteken is részt vegyen ezen terápiák mellett. Találtunk egy szuper fejlesztőhazat Solymáron. Ennek ára szállással, utazással együtt azonban meghaladják anyagi lehetőségeinket, így kénytelenek voltunk gyűjtést indítani Kornélia mosolyáért címmel. Bízunk Kornélia fejlődésében, már most túl szárnyalta az orvosok jóslatait, akik szerint vegetáló szobanövény lesz.


  Facebook oldalunk, melyen nyomon követhetitek Kornélia útját:
  https://www.facebook.com/Kornélia-mosolyáért-100322701704968/

  Többféle módon lehet minket támogatni.

  Gyűjtünk közvetlenül bankszámlánkra:

  Erste bank: 11600006-00000000-66928333
  Iban szam: HU24 1160 0006 0000 0000 6692 8333
  Swift kód: GIBAHUHB
  Számlatulajdonos: Pecsicsné Kiss Veronika
  Közlemény: Adomány Pecsics Kornéliának

  Csatlakoztunk az About you online áruház jótékonysági kampányához. Kaptunk egy kuponkódot. Ha valaki a kódunkkal vásárol az About you online áruházban, akkor a vásárlás 10%-át megkapjuk adományként, a vásárló pedig 20% kedvezményt a vételárból.
  A kódunk: CS-2Y8LX8
  2020.08.09-ig érvényes.

  Illetve az Aranyhaj Világa Alapítvány Apák napi versenyére is neveztünk, ahol a legtöbb liket kapó apa-gyermek fotó tulajdonosainak kifizeti az alapítvány egy solymári intenzív fejlesztő hét árát. Megköszönnénk, ha ezen a linken található fotóra nyomnátok egy like-t, ezzel hozzásegítve minket a győzelemhez!
  https://m.facebook.com/…/a.276094599467786/881591672251406/…

  Nagyon köszönünk minden segítséget, amivel támogattok minket, hogy Kornélia megkaphassa a legjobb terápiás lehetőségeket!

  Üdvözlettel:
  Pecsics András r.törm., de elsősorban négy gyermek szerető édesapja
  Pecsicsné Kiss Veronika édesanya

  Evolvens C-maszkok 30 % kedvezménnyel

  A hivatásos állomány részére ezen maszkokat a gyártó kedvezőbb feltételek mellett értékesíti!

  Finn módszer vs. COVID-19

  Finn módszer vs. COVID-19

  A mai napon az alábbi levéllel fordultunk a címzettekhez:

  – BM Operatív Törzs

  – ORFK

  – ÁNTSZ Tiszti Főorvos

  Várjuk az illetékesek intézkedését, és válaszát.

  Tisztelt Címzettek!

  Feltehetően ismert Önök előtt Egyesületünk, de néhány szót ejtek elöljáróban magunkról. A Zsaruellátó – A Mindennapi Hősökért Egyesület a hazai hivatásos, és kapcsolódó állomány támogatása céljából működik. Tevékenységünk során működtetünk a facebook.com közösségi portálon is egy oldalt, ahova az állománytól rengeteg levél érkezik.

  Az elmúlt időszakban több hasonló tárgyú levelet kaptunk, amelyben a rendőrség végrehajtó állománya aggódását fejezte ki, miszerint a végrehajtandó un. „Finn – módszeres” ellenőrzések során rendkívül nagy fertőzésveszélynek lehetnek kitéve a koronavírus miatt.

  A „Finn – módszeres” ellenőrzés lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg az ott elhaladó gépjárművezetők ellenőrzése, annak vonatkozásában, hogy fogyasztottak – e a alkoholt. Az ellenőrzések során az állomány légszondát használ. A légszonda használata a eldobható fúvócső miatt önmagában nem jelentene túlzott veszélyt, hiszen megfelelő higiéniás körülmények között fertőzés, vagy megbetegedés esélye nem áll fenn.

  A közelmúltban Európa-szerte, köztük hazánkban is igazolódott COVID-19 koronavírus megbetegedések, illetve a megbetegedések megelőzése érdekében alkalmazható óvintézkedések értelemszerűen felvetik a kérdést, hogy szükséges – e a járványveszély ideje alatt ezt a „Finn – módszeres” ellenőrzést végrehajtania a rendőrségnek?!

  A koronavirus.gov.hu weboldalon, és más kormányzati oldalakon is megtalálható az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlása a vírusfertőzés megelőzése érdekében.

  A fenti ellenőrzési módszer során egy adott útszakaszon elhaladó összes (!) jármű vezetőjének az ittasság-ellenőrzése megtörténik. A forgalmi viszonyok, az intézkedés körülményei és módja alapján viszont erősen feltételezhető, hogy az ellenőrzést végrehajtó állománynak nincs megfelelő lehetősége a WHO által adott ajánlásban foglalt megelőzési metódus véghezviteléhez minden egyes járművezetővel történő intézkedést követően.

  Tekintettel a fentiekre kérjük a Tisztelt Címzettek soron kívüli intézkedését, hogy vizsgálják felül, hogy az un. „Finn – módszeres” ellenőrzés a fennálló járványveszélyre való tekintettel ténylegesen szükséges -e, és ha igen, akkor milyen módon tudják biztosítani a végrehajtó állománynak, és az intézkedés alá vont személyeknek a megfelelő fertőtlenítési lehetőségeket.

  Megtisztelő válaszukat mielőbb várjuk.

  Budapest, 2020. március 05.

  Tisztelettel:

  Zsaruellátó Egyesület “

  Zsaruellátó - I. "MovieMaker Pályázat"

  Zsaruellátó I. „MovieMaker Pályázat”

  Ha szeretsz videózni, és megmutatnád másoknak is a filmed, akkor itt a lehetőség. ?

  Bármely hivatáshoz kapcsolódó filmet szívesen várunk. Rendőrkutya, vagy sötét éjszaka, esetleg száguldó mentőautó? A témaválasztás szabad, rajtad múlik, kapd el a pillanatot…

  A beküldött videókat feltöltjük a YouTube – csatornánkra, és ott a legtöbb kedvelést kapott első három videó beküldője Zsaruellátó nyakpántot kap ajándékba!

   

  A videókat a zsaruellato [kukac] gmail.com címre kérjük küldeni!

   

  Pályázati feltételek:

  • A pályázó a beküldéssel kijelenti, hogy a videó a saját tulajdonát képezi. Szerzői jogot nem sérthet.
  • a beküldött videó közerkölcsöt, jóízlést, és törvényt nem sérthet.
  • a beküldő elfogadja, hogy a videót a csatornára való feltöltés előtt a „Zsaruellátó” logóval látjuk el. Igény szerint a készítő nevét is feltüntetjük, amelyet külön kérünk jelezni.
  • a beküldő elfogadja, hogy az Egyesülettel szemben anyagi jellegű követelést a videó miatt sem közvetlen, sem közvetett módon nem érvényesíthet.
  • az Egyesület a feltételeknek nem megfelelő pályázati anyagokat nem jeleníti meg, ennek jogát kizárólagosan fenntartja, ezzel kapcsolatban jogvita nem kezdeményezhető!
  Felhívás!!!

   

  2020. 02.04-én a győri Sashegyen történt tűz martaléka lett Márki István, és Seres Tímea háza. A ház, amelyet saját kezeikkel építettek, szépítettek az évek folyamán, a ház amely otthonukként szolgált. A tűzben mindenük odaveszett. Mindketten a rendőrség hivatásos állományának tagjai.

   

  Egyesületünk a károsultakkal a kapcsolatot felvette. Jelenleg a KR biztosít részükre lakhatást egy minigarzonban.

   

  Kérjük, hogy amennyiben van rá lehetőséged, és akarsz is segíteni anyagilag Márki Istvánnak, és Seres Tímeának, akkor keress bennünket privát üzenetben, vagy e-mail-ben (zsaruellato@gmail.com), és elküldjük részedre az érintettek számlaszámát.

  Oszd meg ezt a bejegyzést, hogy felhívásunk lehetőleg minél több emberhez eljusson!

   

  Köszönjük a károsultak nevében is a felajánlásokat!

  Elindult az ÉletMentő applikáció!

  Mentőhívás gombnyomásra pontos hely megjelölésével, és előre beállított egészségügyi adatokkal.
  Legközelebbi gyógyszertár, kórház, defibrillátor helye!

  Ingyenes letöltés:

  Android katt IDE

  iOS katt ide

   

  Megsérült két rendőr - - - Erdőkertes 2020.01.23.

  Megsérült két rendőr, akik a munkájukat végezték. Egy háziőrizetben lévő, és a hatóságok, illetve az igazságszolgáltatás előtt ismert személy volt, aki ezt a rendelkezésre álló adatok alapján elkövette.

  Miért kellett eddig eljutni? Hogy történhetett ez? Ez a személy elég régóta „közismert” a rendőrellenességéről, és erős antiszociális megnyilvánulásairól. Egy „kényszerképzet” vezérli a napjait, amelyet a végrehajtó állomány irányába igyekszik kivetíteni minden áron. Nem vagyunk pszichológusok, de laikus szemmel is látható, hogy egy „beteg elme” beteges működése zajlik a háttérben, amelynek eredménye ez lett. Valószínűsíthetően ismert pszichiátriai szakvélemények támasztják mindezt alá, azonban ennek ellenére egy elég enyhe kényszerintézkedés egy házi őrizet, hiszen azzal fog elérni célt az igazságszolgáltatás, ugyebár?! A bírói döntést nem bíráljuk, de attól még felettébb felháborító, hogy valahol az is erősen közrejátszott ebben a mai tragédiában…

  Ez az „ember”, aki ezt elkövette a képen látottak szerint egy megrögzött képzetet hajt maga előtt már nagyon régóta. Veszélyes, nem csak önmagára, de a társadalomra nézve is. Bízunk benne, hogy ennek a tragikus történetnek a jobb belátás lesz annak vonatkozásában, hogy vannak bizony emberek, akik nem valók a társadalomba, és élni kell a kényszerintézkedés magasabb szintjével.

  Nem kívánunk hibákat, és miérteket keresni, hogy milyen alapon volt ez az „ember” még szabadlábon, és milyen alapon gyűlölködhetett szabadon, amely a végén elfajult. A szavak, amelyek ma reggel kerültek ki ennek az „embernek” az oldalára:

  „Én nem működök együtt ezért a mai nappal fenyegetésüket betartva zárt osztályra visznek – hamis feljelentésre indult BECSÜLETSÉRTÉS KONCEPCIÓS GYANÚJÁVAL – hogy kémiailag kivégezzenek…”

  Egy bűncselekmény elkövetése esetén ezt hívják előre megfontolt szándéknak . . .

  Egy ilyen „embernek” nincs helye közöttünk, ahol gyermekeink sétálnak, nincs helye a társadalom azon tagjai között, akik nem erőszakkal kívánjak megoldani a lelki sérelmüket, egyszerűen nincs létjogosultsága…

  Ennek az „embernek” a törvény legszigorúbb büntetése jár, és nagyon reméljük, hogy az erre jogosult döntéshozók is átlátják ezt.

  Az „ember” által létrehozott Zsaruátvilágító Osztag soha nem egy olyan oldal volt, azzal a cirka 200 követőjével, akinek a szavára adtuk volna, de folyamatosan nyomon követtük a működését, viszont úgy hisszük, hogy ennek az oldalnak sincs létjogosultsága a történtek után. Ha így gondolod te is, akkor jelentsd te is azt az oldalt: https://www.facebook.com/zsarules/

  Az írmagját is el kell tüntetni az ilyen „embernek”. . . a követői pedig nagyon gyorsan szálljanak magukba, és tartsanak egy erős önvizsgálatot, szükség szerint pszichológus szakember igénybevételével!

   

   

   

   

   

  2020. január 17. – sajtótájékoztató a 10 % – os illetményemelésről . . .

  Br. 500.000 Ft. margójára… akinek nem inge…

  Először is együtt örülünk veletek, hogy végre bizony pozitív irányba is történt változás. Reméljük, hogy ez a tendencia a jövőben csak folytatódni, és erősödni fog.

   

   2019. december 23-án kaptunk egy kis információt, amely bizony erősen hitelesnek tűnt, és több helyről megerősítésre is került. Ez volt az a bizonyos br. 500.000 Ft. – ról szóló BM – rendelet tervezet. Hogy kicsit jobb kedvre derítsünk benneteket, értelemszerűen közzétettük ezt. Na, ami ezután jött…

   

  Kaptunk hideget, de meleget nem igazán. Voltunk rémhírterjesztők, hivatásosokat szívatók, hazugok, becstelenek, hamisítók, lázítók, politikai anarchisták, és még sorolhatnánk… a különböző híroldalak a bejegyzésünk alapján szintén beszámoltak erről, elindítva ezzel egy kisebb lavinát, és ennek köszönhetően ez tovább fokozódott… kicsit célponttá váltunk több ember szemében, hogy milyen szemetek is vagyunk MI…

   

  „Miért nincs száma?” „Akkor én most miért nem kapok?” „Miért nincs még a közlönyben?” „Mikor számfejtik már?” és hasonló kérdések érkeztek hozzánk, amelyekre persze választ nem tudtunk, és egy részére nem is tudunk adni, mivel a jogszabályt nem az egyesület hozza, hanem a Belügyminisztérium vezetője, amely minisztérium a sajtó megkeresésére érthető módon úgy reagált, ahogy. Ez már politika ugyebár, de ebből a részéből erősen kimaradnánk inkább.

   

  „Akkor minek hozod nyilvánosságra, ha kamu…” – ez volt a reakció. Nem kamu, azért. Honnan tudtuk? Tőletek. Ha Ti hazudtok nekünk, akkor bizony magatoknak hazudtok. De nem hazugság volt, nem hamisítvány volt. Igaz.

   

  Volt, hogy az ünnepek alatt érkezett pár olyan levél, amely képet tartalmazott a számfejtett összegről… ügyes próbálkozás hülyének nézni bennünket, köszönjük. Némi rutinnal azért már mi is rendelkezünk az ilyenek kiszűrésére vonatkozólag.

   

  Nos, a közlönyt elolvashatod (50 és 51/2019. (XII.27.) BM -rendelet) , a bérjegyzékedet is megnézheted lassan. Ha a rendelet alapján jogosult vagy az összegre, akkor ott van. Ha nem, akkor viszont nincs. S ha nincs, akkor erről sem mi tehetünk, és miértjét sem tudjuk.

   

  Az egyesület a hivatásos állomány támogatása céljából jött létre, és működik. A fennállásunk alatt igyekeztünk a legjobb tudásunk, és maximális erőnk bedobásával kiállni mellettetek, és a nyilvánosság erejét felhasználva igyekeztünk a mindennapi problémákra megoldást találni, sok esetben sikerrel. Számtalan példát tudnánk említeni, de ez az írás, nem az az írás lesz, ahol ezt fogjuk sorolni. A szabadidőnket feláldozva több éve tesszük mindezt, értetek.

   

  S már csak emiatt is szeretném kérni, hogy azok, akik mindenféle földi jóval – értem ezalatt az irányukra célzott negatív megnyilvánulásokat – elárasztottak bennünket a szeretet ünnepén, a karácsony alkalmával a rendelettel kapcsolatban, szálljanak már kicsit magukba, és gondolják át újra, hogy tényleg így kellett volna? Tényleg annak kell nekimenni, aki segíteni próbál? Tényleg mindig a hibát kell keresni?  Tudom, hogy ígéretek voltak/vannak, és lesznek is munkáltatói oldalról, amely vagy teljesül, vagy nem. De a munkáltató nem a Zsaruellátó… Mi a segíteni akarunk, és több esetben sikerrel.

   

  De mindentől függetlenül a Zsaruellátó itt volt, itt van, és itt is lesz. Problémád, vagy bajod van, és esetleg tudunk segíteni, akkor hozzánk fordulhatsz. Ha csak megosztanád örömöd, vagy bánatod, akkor hozzánk fordulhatsz. Ha viszont úgy gondolod, hogy mi ellened vagyunk, akkor ne fordulj hozzánk, hiszen egy tévhitet dédelgetsz, és először azt rakd rendbe magadban.

   

  Igazából ehhez a pár sorhoz, és az érintettek megnyilvánulásához talán Márai Sándor versét tudnám még hozzáfűzni:

   

  „Olyan világ jön,
  amikor mindenki gyanús, aki szép.
  És aki tehetséges.
  És akinek jelleme van…

  A szépség inzultus lesz.
  A tehetség provokáció.
  És a jellem merénylet!…

  Mert most ők jönnek…
  A rútak.
  A tehetségtelenek.
  A jellemtelenek.

  És leöntik vitriollal a szépet.
  Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
  Szíven döfik azt, akinek jelleme van.”

  A kitartás mellett jó lenne, ha a jellem, és az összetartás is formálná a mi kis közösségünket, és a közös cél felé együtt haladnánk tovább, együttes erővel, nem pedig egymást lenézve, mocskolva.

   

  Köszönöm, hogy elolvastad ezt a pár sort, amellyel nem volt célunk senkit megbántani, csak véleményt formáltunk mi is, ahogy egyesek tették velünk szemben ugyanezt az elmúlt napokban.

   

   2019. december 27.

   

  Tisztelettel:

  Zsaruellátó Egyesület

   

  Naptár 2020

  Ezzel a kis aprósággal kedveskedünk Nektek a 2020. új évre…wink 12 kép 12 hónapra naptár formába rendezve.

  Töltsd le, csomagold ki, mentsd el, állítsd be háttérképnek, és kész is . . .

  A Naptárért katt IDE!

  Ránk ugyan nem vonatkozik, de ilyen is van ám... 41/2019. (XII. 13.) ORFK utasítás a közösségi média és az internetes felületek rendőrségi használatáról

   

   

   

   

   

  Fogadjátok szeretettel tőlünk ezt a kis videót, amelynek főszereplője Tyson cool

  Feri és Csilla egyenruhások! Segítsünk nekik!

  ERRE A SZÁMLASZÁMRA KÜLDHETI SEGÍTSÉGÉT
  Számlaszám: Pesti Csilla

  11600006-70000006-11992173 Erste Bank

   

  Két nap alatt vesztette el a beszédkészségét a 43 éves Pesti Csilla. Mint kiderült, gyógyíthatatlan, rosszindulatú daganat képződött az agyában. A családanyának az egyetlen esélye a túlélésre egy német klinika speciális eljárása lehet, ahol korábban már sikerrel kezeltek egy ugyanebben a betegségben szenvedő beteget.

  A kezelés azonban rendkívül drága, minimum 30 millió forint.

  – Rengeteg megpróbáltatáson vagyunk túl Csillával, többek között hét évig vártunk Pannára, mire a lombikprogram segítségével végre családnak nevezhetjük magunkat. Nyolc hónapig élvezhettük csak az együtt töltött időt, mert januárban, két nap alatt Csilla beszédképtelen lett – mondja Pesti Ferenc. A gyilkos kórt glio­blastoma multiforme néven ismeri az orvostudomány: ez a legagresszívabb agydaganat, szinte lehetetlen műtéti úton eltüntetni. A német klinika azonban egy magyar férfinál rendkívüli sikert ért el, betegük a kezelés után már nyolc éve tünetmentes.

  – A klinikán egy kemoterápián alapuló kombinált vírus-, immun- és hőterápiára épülő kezeléssorozatot kaphat Csilla, de jelenleg nem tudjuk előteremteni a kezelés árát. Bízunk az emberekben, hiszünk abban, hogy egy kislánynak nem kell az anyukája nélkül felnőnie, és sikerülni fog a kezelés. Eddig már ötmillió forint összegyűlt, nem találok szavakat, mennyire hálásak vagyunk – mondja elcsukló hangon Ferenc.”

  Cikk: borsonline.hu

  Nyílt levél Joper L.A. "művész úrnak" . . .

  Nyílt levél Joper L.A. – nek

   

  Tisztelt „művész úr”!

   

  A Zsaruellátó Egyesület a magyarországi hivatásos állomány támogatása, és segítése érdekében létrejött, és üzemelő egyesület. Egyik célunk, és vállalt feladatunk, hogy a hivatásos állományt érő média- és hasonló jellegű „támadások” ellent szót emeljünk.

   

  Eljutott hozzánk is a „Reszkess köcsög Zsarú, fu*k the police (COVER)” címmel ellátott alkotás. A klip szabadon elérhető a legnagyobb videómegosztó portálon, ahol a kliphez kapcsolható másik videót is találtunk, amelyben a „művész úr” kifejti az álláspontját, hogy nincs senkivel problémája, „főleg azokkal, akik gyerekeket mentenek, embereket mentenek meg…”. Nos, ez igazán szép, köszönjük a nevükben is.

   

  Az elérhető videóanyagok alapján feltételezhető, hogy egy Önnel szemben lefolytatott, és sérelmezett rendőri intézkedés volt a „mű” megszületésének alapja. Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassam arról, hogy a törvény jogorvoslati lehetőséget biztosít a rendőri intézkedések esetén. Erről bővebben esetleges jogi képviselője, vagy bármely ügyvéd tud felvilágosítást adni.

   

  A jogorvoslati lehetőségek között viszont nem igazán szerepel az, hogy egy erősen becsületsértő, és az egész rendőrségi hivatásos állományt sértő „művet” készítünk, amelyet ezután megosztunk a világgal. Nem beszélve arról, hogy a szövegben a rendőrök elleni erőszakra buzdít. Szóval, hogy is van ez akkor? A „mű” szövege és a hozzá fűződő magyarázó videó tartalma nem igazán van összhangban, sőt mondhatni szöges ellentéte egyike a másiknak.

   

  Egy társadalomban bizony szükség van rendőrökre, tűzoltókra, mentősökre, katonákra, börtönőrökre, és még sorolhatnánk… viszont egy „gengszterek” nélküli világ elképzelhető, és egész jól élhető is lenne. Utópia, de attól még így van.

   

  S azzal „promózni”, hogy ez csak egy feldolgozás, és jogilag ezért támadhatatlan… hm, hm. Erősen kérdéses ez az állítás, viszont ennek eldöntése bírói kompetencia. Továbbá javaslom javítani a videó feliratozás során becsúszott helyesírási hibákat, mivel így nem túl hiteles, hogy tanulásra kívánja ösztönözni a rajongótáborát…

   

  Gondolom ismert tény Ön előtt is, hogy felgyorsult, és digitális világunkban az internetet gyermekeink is elérik, és sok esetben sajnos ez kontroll nélkül történik. Miért akarja a „művész úr” erőszakra nevelni a gyerekeket, fiatalokat? Mi a cél azzal, hogy a rendőrség tagjai ellen uszít? A minősíthetetlen obszcén hangvételt már meg sem említem…

   

  Tisztelt „művész úr”!

   

  Nem várunk választ a levelünkre, de gondolkodjon el ezeken a kérdéseken. Az erőszakra történő uszítás nem lehet cél, és ez nem szórakoztató ipari elem. Lehet itt dobálni a „fuck”-ot, meg „fuckdapolice’-ozni, ahogy jól esik, de Uram bocsá’ miért is akarjuk agyonverni a másikat? Egy személyes sérelmet egy testületre kivetíteni? Sok ilyen van, tudjuk. Viszont ez a levél most Önnek íródott, mint ahogy az Ön alkotása lett címezve a Rendőrség munkatársainak.

   

  S hiába a szavak, hogy az „én üzenetem”, hogy „gyúrjatok” meg „tanuljatok”, hiszen az alkotás szövege mást sugall, másra buzdít…

   

  Végezetül Kölcsey Ferenc szavait idézném Önnek: „Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!”. Ennek a mondanivalóját, ha sikerül megérteni, akkor talán az alkotásai is szolgálni fogják a köz érdekeit, de addig ez…

   

  Tisztelettel:

   Zsaruellátó Egyesület

  Honlapunk tárhelyét a CWEB.hu biztosítja!